perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kakkukaksoset


Kuin yö ja päivä. Molemmissa sitrusta ja suklaata kuitenkin. Koristeet hedelmän kuorta ja marsipaanista käsin muovailtuja. Valkoisen kakun reseptiä täytyy vielä hioa koostumuksen suhteen. Tai muistella mitä alkuperäisessä ohjeessa mahtoi lukea. Täyte on liian vetelä ja pohja murenee, mutta liivatetta en halua käyttää. Tumman kakun ohje on nyt melko täydellinen, sen voisin tähän vielä naputella kun ehdin. Kas tässä:

Suklaamoussekakku


Pohja:

2,5 dl jauhoja, esim speltti tai kaura
1 dl pähkinärouhetta
1/2 dl täysruokosokeria
2 rkl kaakaojauhetta (sokeriton)
150 g voita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Täyte:

200 g taloussuklaata
2 kananmunankeltuaista
2 dl kermaa

Valmista ensin pohja. Sekoita sokeri, kaakao, suola ja pähkinät pehmeään voihin. Lisää lopuksi jauhon ja leivinjauheen seos. Painele irtopohja-vuoan pohjalle ja paista 200 asteessa n. 10-15 min. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja sekoita täytteen ainekset nopeasti ja levitä tasaiseksi jäähtyneen pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ennen tarjoulua. Moussen voi höystää vaikkapa appelsiinin kuorella halutessaan.


Lime-valkosuklaa-juustokakku keksipohjalla

Appelsiini-suklaamoussekakku pähkinäpohjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti